2008. október 7., kedd

Hölgyek

Eddig nem sok szót ejtettünk róla (bár itt már csepegtettünk némi információt), de hát, ha érdeklődés van rá, akkor miért is ne mesélnénk arról, hogy milyenek a maláj nők? Elsőként pontosítani kell a magát a fogalmat, mert ugye attól még, hogy malajziai állampolgár, még nem feltétlen maláj. Három nagyobb etnikum él Malajziában: a maláj, a kínai és az indiai, és ők kellőképpen különböznek külsőleg ahhoz, egyben lehessen róluk véleményt mondani.

Kezdjük a malájokkal. Tisztelet a kivételnek, de az átlag maláj lány bizony nem túl szép. Némelyiküknek igen csúnya harcsa feje van, és elég sok túlsúlyos nőt is lehet látni, ami azért meglepő egy ázsiai országban. Maláj nők közül sokan fejkendőt és egész testek takaró ruhát hordanak, ami annyiban hasonlít az arabok burkájára, hogy nem nagyon lehet kitalálni, hogy mi lehet alatta, de szerencsére ők nem a rémisztő fekete lepleket viselik, hanem a szivárvány minden színében tündökölnek. A fiatalabb lányok nagy része inkább csak fejkendőt hord teljesen normális ruhával, vagy még fejkendőt sem. A bőrük elég kreol és gondolom, nem mondok azzal újdonságot, hogy pechükre a világnak ezen a részén pont hófehér bőr a szépségideál. Míg mi órákat sülünk a napon, hogy szép barnák legyünk, ők mindent létező fehérítő készítményt magukra kennek, hogy világosodjanak. Ez néha egészen rémisztő eredményt hoz, barna bőrön a fehér alapozó például elég beteg kékes árnyalatot eredményez. Ráadásul - ugye mindenkinek az kell, amit nem kaphat meg - divat a kék kontaktlencse is. Ilyen arctípushoz a kék szem nem hogy nem szép, de inkább ijesztő. Hullafoltosra púderezett arccal viselve pedig már egyenesen zombiszerű.

Kínaiak. Velük már nagyobb szerencsével járhat az esztétikára éhes utazó. Az átlagos lányok is általában csinosak, némelyikük pedig tényleg nagyon helyes. Sokat segít az ügynek, hogy ők nem tartják magukat a malájok szigorúbb öltözködési szokásaikhoz, gond nélkül hordanak miniszoknyát és egyéb viszonylag keveset takaró ruhadarabokat; a végeredmény általában egész jó. El kell viszont keserítenem azokat, akik annak reményében jönnek Malajziába, hogy majd a strandon nézhetik a jobbnál-jobb ázsiai csajokat. Bár a kínaiak nem öltöznek hosszú nadrágba és hosszú ujjú pólóba egy kis lubickoláshoz, mint a malájok vagy az indiaiak, azért nem olyan rózsás a helyzet az ő esetükben sem. A három náció közöl legledérebbként a kínai lányok csupán rövidnadrágot és pólót hordanak a strandon. Bikinit egyértelműen csak turisták viselnek.

Az indiaiakat egy kicsit nehezebb meghatározni, viszonylag kevesen vannak a fővárosban, legalábbis azon a részen, ahol mi lakunk, és elég nagy a szórás köztük, így nem tudok általánosítani. Ugyanúgy lehet látni nagydarab bajszos lányokat, mint egész helyes, csinos hölgyeket. Az átlag indiai normál "nyugati" ruhát visel, de az indiai negyed környékén feltűnően megnő a szárik száma.

Végül beszéljünk egy nem túl jelentős, de annál feltűnőbb szegmensről, a transzszexuálisokról, illetve nem tudom, hogy ezt kell-e mondani azokra az emberekre, akikről nem lehet eldönteni, hogy fiú vagy lány, aki pl. az arca alapján egyértelműen férfi, de festi magát, női ruhákat hord, melle van, és mindezt életvitelszerűen csinálja. Meglepően sok ilyen „ladyboyt” lehet látni. Az illatszerboltokban és butikokban különösen gyakran ilyen eladók vannak, és mindig koncentrálnom kell, hogy ne nézzek nagyon hülyén rájuk, de attól tartok, ezt még tanulnom kell kezelni. Ami a legfurcsább az egészben, hogy Malajzia ebből a szempontból egy elég bigott ország, ahol pl. a homoszexualitást a törvény bünteti. Ezek az emberek mégsem takargatják a valóságot, hanem ha lánynak érzik magukat, akkor lánynak öltöznek. Ennyi. Persze valószínű, hogy ez a megállapítás nagyon messze van a valóságtól, de abban is biztos vagyok, hogy Magyarországon nem sok eséllyel pályázna egy kisminkelt, szoknyát viselő fiú bármilyen állásra. Itt van például az autókölcsönzős "fickó": Az első telefonbeszélgetés alapján arra számítottunk, hogy egy nővel találkozunk, majd megjelent egy nagydarab férfi nagyon durván szoprán hanggal. Mindez novemberben volt. Most májusban megint tőlük béreltünk autót, és kiderült, hogy Alfredot azóta már Rozának hívják :)

Mindent egybevetve a malajziai lányok eléggé hátul kullognak a helyes ázsiaiak listáján. Legszebbek eddig a japánok voltak - lányok és fiúk tekintetében egyaránt. Thaiföldön és Kambodzsában ugyan keveset voltunk, de ebből a kevésből arra következtetünk, hogy arrafelé is egész szép emberek lakhatnak. Azért ne legyünk szemetek, Malajziában sem olyan súlyos a helyzet. Az átlag ugyan elmarad a környező országokétól, de itt is lehet azért szép lányokat látni. Bár az is igaz, hogy itt láttuk legtöbb csúnya nőt, de ez végül is nem olyan meglepő. Öt hónap alatt nagyobb esély van kiszúrni a férgesét, mint egy tíz napos nyaralás alatt.

Nincsenek megjegyzések: